Numele dvs.:

Adresa de e-mail:




Pentru dezabonare click aici!
Incubator de afaceri
CCIA SibiuServicii  Incubator de afaceri Print

Incubatorul de afaceri Sibiu

 

Incubatorul de afaceri este, in conditiile economice actuale, o solutie pentru sprijinirea demararii si consolidarii unei afaceri.

Incubatorul de afaceri de la Sibiu, unde Camera de Comert Industrie si Agricultura asigura serviciile necesare in viata firmelor, are deja 8 ani de functionare. Un numar mare de administratori de firma au primit sprijin si au invatat modul in care se construieste, se dezvolta si se mentine o afacere.

Incubatorul de afaceri de administrat de catre Camera de Comert Industrie si Agricultura are  un specific dat de scopul infiintarii sale: selectarea, formarea si sprijinirea acelor persoane, provenite din randul cadrelor militare disponibilizate care au dorinta si aptitudinile necesare pentru a deveni antreprenor.

AJOFM, pentru o mai buna adaptare la realitatile zilei, a facut demersuri la Ministerul Muncii pentru largirea grupului tinta in asa fel incat si firmele care nu au actionari proveniti din randul cadrelor militare sau personalului civil disponibilizat, sa poata beneficia de suportul si serviciile oferite. Raspunsul, pe care-l dorim pozitiv, este asteptat pana la sfarsitul anului.

Largirea grupului tinta va da un impuls nou activitatilor din incubatorul de afaceri, in acest fel putind sa ne adresam unui numar mai mare de viitori antreprenori si de ce nu, crearii si dezvoltarii de noi firme de succes.

 

Incubatorul de afaceri pentru toti

Cei care vor sa-si deschida propria afacere pot beneficia de sprijin si consultanta din partea incubatorulului de afaceri Sibiu.

Desi, initial, acest program guvernamental se adresa in exclusivitate personalului militar, o hotarare de guvern din decembrie anul trecut accepta largirea grupului tinta, deschizand astfel posibilitatea gestionarii unei afaceri tuturor celor care au nevoie de servicii de tip incubator, dar care erau exclusi.

Incubatorul de afaceri asigura firmei incubate un pachet de servicii necesar pentru demararea afacerii si dezvoltarea ulterioara a acesteia.

Programul a fost creat masura activa de conversie a personalului militar disponibilizat si  isi propunea sa-i  „inarmeze” pe cei interesati cu tot ce aveau nevoie pentru a deveni administratori eficienti ai afacerilor pe care doreau sa le infiinteze.  Din dorinta de a continua acest tip de program, dar si pentru folosirea experientei deja castigate in furnizarea unor astfel de servicii, AJOFM Sibiu a intreprins demersurile necesare pentru largirea grupului tinta a acestui program,  iar rezultatul s-a concretizat in aceasta hotarare de guvern.