vineri 29.03.2024 
Harta site

APEL DESCHIS – posibilitate de participare la achizitii de grup pentru obtinerea preturilor mai mici la energie electrica si gaze naturale

 

Stimate Domn, stimata Doamna Director!

Cu scopul de a sprijini eforturile membrilor sai de a-si reduce costurile de productie, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, în parteneriat cu Ensorce au început demersurile pentru constituirea unei Comunitati de achizitii în vederea derularii achizitiilor pentru energie electrica si gaze naturale în cadrul unui grup organizat.

Este printre primele ocazii când aceasta metoda dovedita deja pe pietele de energie din Europa Centrala si de Vest este aplicata în beneficiul consumatorilor din România, metoda prin care în Ungaria anul trecut s-au obtinut economii de peste 800.000 euro pentru un grup de peste 100 companii.

Scopul initiativei, modul de desfasurare

Scopul Comunitatii de achizitii este ca, prin cumularea consumurilor individuale, membrii acestuia sa beneficieze de avantajele ce decurg din initiativa comuna, iar prin experienta si expertiza partenerilor si prin competitia acerba dintre furnizori sa se obtina cel mai mic pret posibil în cele mai avantajoase conditii.

Prin achizitia de grup, consumatorii - chiar daca vor încheia contracte individuale cu furnizorul câstigator - vor putea profita de pe urma unei pozitii de negociere mai favorabile si vor putea obtine conditii preferentiale. De asemenea, în cadrul achizitiei consumatorii vor avea posibilitatea negocierii clauzelor individuale.

De ce sa va alaturati?

 

  • se pot obtine preturi mai avantajoase fata de cele negociate individual
  •  întregul proces este derulat de catre expertii Ensorce
  • achizitia este derulata prin mijloace electronice, care asigura cele mai bune preturi
  • serviciul se autofinanteaza – costurile acestuia se platesc din economia obtinuta
  • deoarece Ensorce lucreaza pe baza de comision de succes, nu exista risc - în caz ca nu se obtin economii nici cheltuieli nu exista

 

 

Organizatori - Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu si Ensorce srl (www.ensorce.ro)

Ensorce este o companie româneasca cu capital mixt, specializata pe achizitia de energie electrica si gaze naturale, cu o vasta experienta pe pietele de energie din Europa Centrala. Prin firmele partenere Ensorce a participat la derularea a peste 4000 de proiecte de achizitii în tarile vecine, obtinând economii totale de 56 milioane de euro. Ensorce a oferit de asemenea suport în cadrul achizitiilor de grup derulate în parteneriat cu camere de comert, organizatii patronale si clustere, experintele din România însumând 42 proiecte de achizitii în valoare de peste 2.2 milioane euro si sume economisite de peste 270.000 euro.

Derulare si costuri

Remuneratia reprezinta 30% din economiile realizate de catre companiile participante pe durata unui an, raportate la preturile de pornire individuale (pret actual sau oferta de furnizare). De asemenea Ensorce va încheia contracte de colaborare cu fiecare consumator în parte care a aderat la Comunitatea de achizitii.

Pentra a va putea diminua costurile cu energia prin participarea la achizitiile de grup va rugam sa descarcati formularele de aderare:

declaratie gaz

declaratie EE

si sa ni le transmiteti completate la adresa de email mc@cciasb.ro. Pe baza formularului completat colegii nostri va vor informa asupra urmatorilor pasi (termenele propuse în cadrul Declaratiei sunt orientative si pot suferi modificari în functie de componenta grupurilor de achizitii).

Pentru a raspunde întrebarilor si pentru a va putea convinge personal de avantajele achizitiilor de grup derulate cu ajutorul mijloacelor electronice, va asteptam la evenimentele de informare organizate de Camera de Comert si Industrie Sibiu (urmatorul eveniment de informare va avea loc în data de 02 martie la sediul CCIA).

Pentru întrebari de ordin tehnic va rugam sa ne contactati la nr. de telefon 0745-350596, sau prin email la adresa office@ensorce.ro, persoana de contact: Gergely TÖRÖK.

În vederea exprimarii dorintei de participare la Comunitatea de achizitii, va rugam sa transmiteti Declaratia de aderare completata la adresa de email mc@cciasb.ro, pe baza caruia veti primi detaliile cu privire la desfasurarea procesului de achizitie - persoana de contact: dna Simona RADU, tel: 0753.192215.